Viata unui practicant de sport extrem

Avand in vedere ca ultimele articole publicate fac referinta la longboarding,  azi raspundem si la intrebarea “cum e sa practici un sport extrem?”.

Ce inseamna sport extrem?

Sportul extrem este un sport periculos, la care te poti rani chiar daca il practici in modul obisnuit. Spre exemplu, plimbatul cu bicicleta este un sport. Cursele de bicicleta sunt varianta extrema, pentru ca participantii se pot accidenta chiar daca ruleaza normal.

Mai exact, ce riscuri isi asuma un sportiv practicand un sport extrem?

In mare parte, riscul de a se accidenta. Foarte multi practicanti ai sporturilor extreme isi avariaza membre, julesc parti ale corpului, etc. In cazul unor cazaturi violente, se poate ajunge la Camera de Garda.

foto: profil Fb Cristi GHETAU

Cum prevenim riscurile astea?

Echipament de protectie. Recomandam echipamentul de protectie tuturor oamenilor care decid sa se apuce de un sport extrem. Printre altele numeram casca, genunchere/cotiere, protectii pentru spate. Toate sunt importante si pot salva vieti.

In cazul longboardingului, la nivelul avansat, se poarta niste costume de piele pe tot corpul, cu genunchere, cotiere si protectii de spate integrate. Pe langa asta, se poarta si o casca asemanatoare cu cea de motocicleta si manusi de protectie, cu pucuri de plastic in palme.

 

Totusi, raspund des si la intrebarea “nu iti e frica?”. Frica o au toti. Dar prin antrenament si obisnuinta cu viteza se reduc riscurile, deci se reduce si frica .

In plus, adrenalina si senzatia de implinire dupa castigarea unei competitii sunt doua sentimente care fac un sportiv sa stie ca face bine tot ceea ce face in sportul pe care il practica.

 

Distribuie daca ti-a plăcut...

Leave a Reply