January 17, 2017

Electrostimulare Musculară

CE E ESTE EMS (STIMULARE ELECTRICĂ A MUSCULATURII)?
Tehnologia ems reprezintă o intensificare deliberată a stimulilor electrici proprii, aplicată extern şi voluntar.
Rezultatele cele mai bune se obțin atunci când condiția fizică funcțională este dublată de stimulare electrică. La fiecare contracție a mușchiului există în plus un impuls electric exterior, direcţionat grupei musculară, mușchiul fiind supus unei tensiuni suplimentare.
Un al avantaj al antrenamentului EMS este că poți antrena simultan, în cele 20 de minute, toate cele 9 grupe majore de mușchi, comparativ cu antrenamentul traditional din sala de fitness unde antrenezi grupele musculare pe rând.

Astfel, putem evidenţia următoarele AVANTAJE ale antrenamentului EMS:
– ECONOMIE DE TIMP – se bazează pe exerciţii care antrenează toate grupele musculare, într-un interval de timp de 20-25 de minute.
– NU SOLICITĂ ARTICULAȚIILE – Impulsurile electrice acționează doar asupra mușchilor şi nu solicită articulațiilor, ca în cazul exercițiile convenționale cu greutăți.
– CREȘTEREA MASEI MUSCULARE – fiecare grupă musculară importantă are electrozi dedicaţi care transmit impulsuri, ca urmare antrenamentul EMS este extrem de eficient deoarece contract fiecare mușchi.
– AMELIORAREA PROBLEMELOR DE SPATE
Echipamentul de EMS dispune electrozi de-a lungul coloanei vertebrale antrenând mușchii care susțin postura, fortificându-i.
– AJUTĂ LA SUBŢIEREA STRATULUI ADIPOS
Tonifică eficient,influenţând metabolismul și modul în care corpul arde caloriile încă de la prima sesiune de antrenament.